cannabisolaj gyógyítás marihuána rák (betegség) sugárkezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy rákbeteg kislánynak sugárkezelést írtak elő, szülei azonban inkább egy orvosilag nem bizonyított gyógymódot vetnek be nála.

Gyógyító cannabis? Először a Született feleségekben Lynette (Felicity Huffman ) betegsége kapcsán lehetett hallani, hogy a marihuána jótékony hatással van a rákbetegekre. Most egy nyolc éves kislányról, Mykayla Comstockról olvashatsz a 444-en, akinél súlyos leukémiát állapítottak meg. Orvosai kemény sugárkezelést írtak elő, viszont szülei inkább nagy mennyiségű marihuána-olajat adnak neki minden nap.

Mykayla Comstock Forrás: Facebook/Brave Mykayla

A Vice Film egy tizenöt perces dokumentumfilmet is készített az esetről, amelyben a szülők azt állítják, a kicsi már az első adagtól látványosan jobban lett. A megszólaló szakértő szerint az olaj fogyasztása olyan, mintha valaki ópiumot szívna fájdalomcsillapításra morfium injekció helyett. A tudomány mai állása szerint még sok kutatásra van szükség, hogy kijelenthető legyen: a marihuánának hasznos gyógyászati tulajdonságai vannak, főleg kisgyerekeknél. A dokumentumfilmet alább megnézhetitek:

Ügyelet lesz a kórházakban az ünnepek alatthttp://www.life.hu/gyogyulj/20131223-az-unnepek-alatt-ugyelet-lesz-a-korhazakban-gyogyszertarakban.html7 újévi fogadalom, ami sosem jön behttp://www.life.hu/gyogyulj/20130103-alkohol-es-dieta-7-ujevi-fogadalom-ami-sosem-jon-be.htmlMűkönnyek: Csak a drága a hatékony?http://www.life.hu/gyogyulj/20131217-nem-csak-a-draga-mukonny-lehet-hatekony.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.