Ez az epilepsziások melletti kiállás, szolidaritás napja. Ha lilában vagy ma, üzenhetsz az érintetteknek, hogy nincsenek egyedül!

A Purple Day – Lila Nap az Egyesült Államokból indult 2008-ban. Alapítója Cassidy Megan, egy fiatal kanadai lány, aki egy iskolai felvilágosító óra után döntött úgy, hogy kiáll az iskolatársai elé, és mesél az epilepsziával járó mindennapokról. Azóta számos nemzetközi szervezet és alapítvány több mint 120 országból csatlakozott a kezdeményezéshez, egyebek mellett a Magyar Epilepsziával Élők Alapítvány is. 

Forrás: purpleday.org

A cél, hogy felhívják a közvélemény figyelmét az epilepsziára, és erősítsék az emberek epilepsziával kapcsolatos öntudatosságát világszerte. A hazai szervezők arra kérnek minden érintettet, családtagot, szimpatizánst, hogy március 26-án valamilyen lila ruhadarabbal, kiegészítővel üzenjen az epilepsziával élőknek világszerte: "nem vagytok egyedül!"

„Magyarországon sajnos még mindig rengeteg a tévhit az epilepsziával kapcsolatban. Hatalmas az információhiány, és számos rossz előítélet él az emberekben. Még mindig nagyon kevesen vannak, akik a különböző közösségekben nyíltan tudják vállalni a betegségüket. A Lila Nap célja, hogy ledöntse azt a még ma is élő erős stigmát, ami miatt az epilepsziával élők kirekesztve érzik magukat" - mondta Mészáros László, a Magyar Epilepsziával Élők Alapítvány alapítója és Purple Day-nagykövet. Hazánkban Magyarországon jelenleg több mint 150 000 epilepsziás ember él.