A keblek esztétikuma nem nemzetközi sztenderdektől függ, hanem igencsak jellemző az adott országra – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint az Egyesült Államokban és Brazíliában a nagy bimbóudvar a divat, a franciák a kisebb mellekre voksolnak, az indiaiak pedig teltebb formákra.

A plasztikai sebészeti turizmus híveinek nem árt meggondolni, melyik országot választják a műtét színhelyéül, hiszen az orvosok attól függően mást és mást tarthatnak szépnek.

Dr. Neil Tanna az Amerikai Plasztikai Sebészek Szövetségének megbízásából készített tanulmányában többek között az alábbi következtetésekre jutott:

– Az indiai orvosok előnyben részesítik a felső részen telt melleket.
– A franciák szeretik a „leglaposabban” ugyanezt a területet.
– A brazilok rajonganak a legnagyobb mellbimbókért, akár természetes, akár nagyobbított kebleken.
– A németek formázzák a legkisebb bimbókat.
– Az amerikai, az indiai és a francia sebészek hajlanak a nagyobb bimbóudvar felé.

Forrás: Thinkstock

„Az ideális mell fogalma hely függvényében meglehetősen eltérhet, ami egyaránt érvényes az orvosokra és a páciensekre” – fogalmazott Dr. Tanna New York-i plasztikai sebész a Reuters Health megkeresésére.

A kutatócsoport képes elektronikus kérdőíveket küldött ki, melyre 29 ország 614 szakértője válaszolt. A kérdőív interaktív modellezést is tartalmazott. A résztvevő kollégák demográfiai információkkal is szolgáltak: megadták a nemzetiségüket, a korukat, a nemüket, valamint azt is, hogy van-e magánpraxisuk.

A kor is befolyásolta a mellpreferenciát: az idősebbek enyhébben telt dekoltázsra voksoltak nagyobb bimbóudvarral.

„A földrajzi hely nagyobb hatással volt az esztétikai beállítottságra, mint a származás” – tette hozzá Dr. Tanna.