Nem mindennapi dolog történt egy észak-karolinai kórházban: Shelly Cawley-t újszülött kisbabája ébresztette fel kómájából.

Shelly Cawley tavaly szeptemberben adott életet kislányának, Rylannek. Az asszonyt császározni kellett, ám míg Rylan épen és egészségesen megérkezett a világra, addig édesanyja műtétje közben komplikációk léptek fel: egy vérrög miatt szülése után kómába került. 

Amikor Shelly először karjaiban foghatta kislányát, elmondása szerint azt gondolta: sosem látott még nála szebbetForrás: Facebook/Lisa Carol Adams

Az orvosok azt mondták, ha Shelly nem ad életjelet a maga módján, akkor nem valószínű, hogy életben tudják tartani a következő reggelig

 - emlékezett vissza az édesapa, Jeremy a Buzzfeed oldalán. Ekkor a dél-karolinai kórház egyik nővérének támadt egy ötlete: az ápolónők az édesanya mellkasára helyezték a kis Rylant, majd gondoskodtak róla, hogy felsírjon a csöppség. Ekkor fantasztikus dolog történt: Shelly életjelei javulni kezdtek. Azt mondták, hogy a kislányom sírása tudat alatt üzent a testemnek, hogy harcoljon - mondta el a Fox 46-nak az édesanya, aki egy hét múlva a saját lábán hagyta el a kórházat. 

Te nem is szültél igazán!
Világviszonylatban, így Magyarországon is egyre nagyobb arányban segítjük császármetszéssel világra gyermekeinket. Ma már a császármetszés a leggyakrabban végzett hasi műtét. A Life.hu itt foglalta össze a császármetész és a hüvelyi szülés tényeit és tévhiteit.