A két népszerű műsorvezető, Barabás Évi és Gundel-Takács Gábor ellátogattak egy szemészhez, hogy kiderüljön, mennyit romlott a szemük az elmúlt időszakban. A hírességek egy kis bolondozással is oldották a feszültséget: speciális szemüveg segítségével ellenőrizték egymás látását.

Barabás Évi és Gundel-Takács Gábor mindketten egészségtudatosan élnek és odafigyelnek arra is, hogy minden évben részt vegyenek a szemészeti szűrésen. Ennek ellenére feszülten érkeztek a vizsgálatra, ám az aggodalmukat sikerült egy kis viccelődéssel legyőzniük: kipróbálhatták a szakorvos speciális vizsgálószemüvegét. A műsorvezetők végül beültek a vizsgálószékbe és válaszoltak Dr. Nagymihály Attila szemész főorvos kérdéseire, aki a látásromlásukról kérdezte őket.

Fotó: RáczTomi/napidoktor.hu

Gundel-Takács Gábor azonban már sokkal régóta éli a szemüvegesek mindennapjait. – „Körülbelül húsz éve történt, hogy egy közvetítés alkalmával két játékost folyamatosan összekevertem. Kiderült, hogy mindezt a látásromlás okozta. Állandóan szemüveget kell viselnem azóta, amely segít a távol- és a közellátásban is. Rendszeresen járok ellenőriztetni szemeimet, mivel az életem az olvasáshoz és a tévénézéshez köt” – számolt be a műsorvezető, akinek az évek alatt szerencsére csak egy kicsit romlott a szeme. Barabás Évának a szeme akár egy vadászpilótáé. Akkor miért van szüksége szemüvegre? A Napidoktor.hu cikkéből kiderül.

.