Végtag- és gerinctörés: 15 métert zuhant egy turista Budapesten

Forrás: Thinkstock -
zuhanás turista törés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lezuhant egy fiatal nő egy szikláról Budapest II. kerületében, a Csalán út közelében található kirándulóhelynél szerda délután - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az MTI-vel.

Győrfi Gábor, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője elmondta a nő egy tizenöt méteres szikláról esett le, majd fennakadt a hegyoldal egy másik meredek sziklafalán, a kirándulóúttól tizenkét méternyi távolságra.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A fővárosi hivatásos tűzoltók vákuumágy és mentőkötelek segítségével, alpintechnikával hozták le a nőt a húsz méter magas sziklafalról, majd átadták a mentőknek, akik megkezdték az ellátását.

Tóth Karolina, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese azt közölte: a 30 év körüli nőt súlyos sérülésekkel, végtagtörések és gerinctörés gyanújával rohamkocsi vitte kórházba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.