Debreceni dráma! Két egyetemista mentette meg egy nő életét

Forrás: Dreamstime -
szívderítő Debrecen újraélesztés szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy idős asszonyt élesztettek újra a Debreceni Egyetem agrármérnök hallgatói. 

„Hazafelé tartottunk az órák után, amikor észrevettük, hogy egy idős néni fekszik a járdán a Tüdőgondozó előtt. Odasiettünk, hogy segítsünk neki, ekkor láttuk, hogy nincs eszméleténél, az orrából vér szivárog, és a szája is lila. Oldalra fektettem, majd próbáltam kitapintani, de nem volt pulzusa, ezért az elsősegélynyújtó tanfolyamon tanultakat felidézve elkezdtem az újraélesztést” – mesélte az Unideb.hu-nak az egyik egyetemista, Katona István.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Sikeres volt-e az újraélesztés? Kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.

Fél szívvel született a kislány, az orvosok már lemondtak rólahttp://www.life.hu/drlife/20160414-az-orvosok-mar-lemondtak-a-kislanyrol-harriet-summerhillrol-aki-bar-fel-szivvel-de-boldog.htmlA wales-i kislány fél szívvel született: A kicsi túlélt egy szívműtétet, és bár orvosai nem voltak túl bizakodóak, most mégis a 2. születésnapi tortája mellett vigyorog. Dr. LifeThinkstockA férfiaknál agresszívabb a mellrák, mint a nőknélhttp://www.life.hu/drlife/20160331-a-ferfiaknal-nincs-veszelyeztetett-korosztaly-naluk-agresszivabba-daganatos-betegseg.htmlElőrehaladottabb állapotban veszik észre, ráadásul agresszívabb is a mellrák a férfiak esetében, mint a nőknél - mondja a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának vezetője. Dr. LifeOrigoAz első ember, aki szív és pulzus nélkül élthttp://www.life.hu/drlife/20160320-craig-lewis-az-elso-ember-aki-sziv-es-pulzus-nelkul-elt.htmlA texasi Craig Lewis volt az első ember a Földön, aki az orvostudománynank hála még 5 hétig élhetett szívdobbanás nélkül. Dr. Life--Szívszorító dráma! Újszülöttjével a karjában temetik el a 22 éves kismamáthttp://www.life.hu/drlife/20160315-ujszulottjevel-a-karjaban-temetik-el-a-22-eves-kismamat-victoria-anne-ramage-t.htmlNincs is annál szívszorítóbb, mint amikor egy várandós nő távozik az élők sorából. A 22 éves, 26. hétben járó Victoria-Anne Ramage kedden felkelt, gyermeke apjával épp reggelizni készült, majd összeesett. Szerettei hiába siettek be vele a kórházba, már nem tudták megmenteni sem őt, sem gyermekét. Dr. Life--Szívszorító! 11 éves daganatos kislány kívánságát teljesítette a divattervezőhttp://www.life.hu/drlife/20160218-naeem-khan-divattervezo-meglepett-egy-11-eves-rakos-kislanyt.htmlA divathetek már javában zajlanak, a sztárok és a modellek fel-alá járkálnak méregdrága ruháikban a siker, pénz, és csillogás szőnyegén. Ám történt valami, amire még inkább érdemes odafigyelni: egy 11 éves rákos kislány álma vált valóra egy világhírű divattervezőnek hála. Dr. LifeOrigoSzó szerint belehalhatunk a bántba - Ez a Broken-szív szindrómahttp://www.life.hu/drlife/20160217-belehalhatunk-a-banatba.htmlAkár bele is halhatunk a bánatba, legalábbis ezt állítják a kutatók, ráadásul a szomorúságtól és stressztől összetörött szívnek orvosi neve is van: a Broken-szív szindróma. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.