Az énekes szívét nem egyszer műtötték meg az utóbbi időben, emiatt mondta le szeptemberig a fellépéseit is. Balázs Fecó azonban nem akar pihenni, hiába járt már pórul a túlvállalás miatt, augusztusban színpadra szeretne állni.

Először márciusban műtötték meg az énekest szívritmuszavar miatt, de nem pihent sokáig. Két hét múlva már repülőn ült, hiszen várta egy amerikai turné. A megerőltetés azonban nem tett jót Balázs Fecónak. Hazaérkezése után újra műtőasztalra került.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Májusban végeztek el rajta egy újabb beavatkozást koszorúér-meszesedése miatt, így a Kossuth-díjas énekesnek be kell látnia, hogy pihenésre van szüksége a gyógyuláshoz. Ezért parancsoltak rá az orvosai, hogy szeptemberig ne koncertezzen, de Fecó augusztusban már szeretne színpadra állni. "Lassú folyamat a gyógyulás. Muszáj pihennem, kötelező. Rá kellett jönnöm, hogy a szervezetnek tényleg regenerálódnia kell, az pedig idő. Ki kell várnom, és nem szabad túlterhelnem. Szeptemberig tart a kényszerpihenő, de augusztusban lesz a harmincéves jubileumi Sitkei Rockfesztivál Vas megyében, ahova mindenképpen szeretnék már elmenni. Fontos ez az esemény, elviekben fellépő vagyok. Szeretnék is már színpadra állni. Azt viszont még nem tudom, hogy az orvosom engedélyezni fogja-e. Legrosszabb esetben a közönség soraiban fogok állni. Erre csak kapok majd engedélyt!" - mondta Balázs Fecó a Borsnak.