Legyőzte a rákot, mégis kínszenvedés a Roxette énekesnőjének élete

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Henning Kaiser -
Roxette rák Marie Fredriksson
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hónapok óta küzd agydaganatával, és annak utóhatásival Marie Fredriksson, a Roxette énekesnője. Szenvedéseit papírra vetette életrajzában, mindenkivel megosztja, milyen volt a szörnyű betegséggel, és hogy érzi magát utána.

A legszörnyűbb hírek egyike, amit valaki kaphat, hogy a rák megtámadta a szervezetét. Pár évvel ezelőtt ez történt Marie Fredriksonnal, a Roxette énekenőjével is: rosszindulatú agydaganatot diagnosztizáltak nála. Egy ilyen komoly betegség nem múlik el nyomtalanult, még akkor sem, ha az embert kigyógyul belőle. A betegsége utó- és mellékhatásaitól Marie a mai napig szenved. Olyannyira, hogy áprilisban a Roxette turnéját is meg kellett szakítani emiatt.

Marie Fredriksson 2015-ben, Kölnben is ülve koncertezett Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Henning Kaiser

Már nem az a nő, aki egykor volt


Mára kimondhatjuk, hogy Marie legyőzte a rákot, de egyáltalán nincs jól:
"9 évvel azután, hogy rákot diagnosztizáltak nálam, elkezdett rendetlenkedni a lábam. Olyan görcs áll belé, hogy kitekeredik, emiatt pedig egyre nagyobb bajok vannak az egyensúlyommal" - írja Marie életrajzi könyvében. Az orvosok azt gyanítják, hogy a sugárkezelés mellékhatásai okozzák a problémákat.

Az 58 éves énekesnő a diagnózis után nem csak életmódot váltott, a személyisége is teljesen megváltozott. Már a színpadon sem lehet az a nő, aki egykor volt. A betegség következtében Marie alig tud állni, így pedig szinte lehetlen koncertezni.

Én lettem a tumor maga


Az énekesnő jól emlékszik arra a pillanatra, amikor rájött, hogy valami nem stimmel:
"Epilepsziás roham tört rám. Az egész testem rángatózott, a fejem olyan erővel verődöt a padlóba, hogy felszakadt" - írja könyvében. Hogy mennyire kemény volt ez az időszak számára, jól mutatja a következő mondat is: "Az identitásomat elvesztettem, két lábon járó tumorrá váltam. Utáltam ennek az időszaknak minden pillanatát."

Mindezek ellenére Fredriksson boldog, hogy legyőzte a betegséget, és amennyire csak tudja, megpróbálja élvezni az életet:
"Minden egyes szép pillanatért harcolni fogok azokon a napokon, amik még előttem állnak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.