Angelman-szindróma - Egy 3 éves kislány kínjai: Videó!

Forrás: Facebook -
betegség genetika kislány Angelman-szindróma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hallottál már a boldogbaba-, más néven Angelman-szindrómáról? Ez a 3 éves kislány ettől a genetikai elváltozástól szenved. 

Az Angelman-szindróma egy igen ritka betegség, amely következtében a beteg folyamatosan mosolyog, de nem örömében. Ez egy kényszer, nem valódi érzelemkinyilvánítás.

És ez a legkevésbé kellemetlen tünete a kórnak, minden más ennél sokkal elviselhetetlenebb: a kis Ever Hisko sem beszélni, sem járni nem tud rendesen, ráadásul olyan durva hiperaktivitással küzd, hogy éjszakánként maximum 1,5-2 órát alszik.

Ennek ellenére felhőtlenül boldognak tűnik, hiszen állandóan mosolyog és nevetgél, pedig valószínűleg belül nem ezt érezheti egy gyógyíthatatlan beteg ember.

Ever valószínűleg felnőttkorában is segítségre szorul majd, bár ez nagyban összefügg azzal, hogy gyermekkorában mennyit foglalkoznak a kislány fejlesztésével.

Így fest a 3 éves kislány a szüleivel Forrás: Facebook

"Mikor kiderült Ever betegsége, először természetesen zokogtam, de később elfogadtam. Már nem keresem az okokat, csak egyszerűen haladunk tovább az úton" – idézte a Daily Mail az anya szavait.

Vért izzad és könnyezik egy beteg kislány: Fotó!

Nagyon ritka betegségben szenved egy fiatal lány. Nem tudja úgy elhagyni az otthonát, hogy a testének valamely részéből ne csöpögne a vér. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.