Sok álfozatot kellett hoznia Kern Andrásnak a gyúgyulásért: le kellett mondania minden szenvedélyéről. Sem alkoholt, sem cigit nem vehet a kezébe, de a kávézással is fel kellett hagynia.

Évekkel ezelőtt kórházba került a legendás színész, súlyos gyomorvérzése volt. A színésznek pedig sok áldozatot kellett hoznia azért, hogy meggyógyulhasson, a legtöbb szenvedélyéről le kellett mondania. A dohányzás, az alkohol és a kávé is szerepet játszhattak ugyanis a betegségében, ahogy a sok stressz is.

Kern András nem ihatFotó: Pozsonyi Janka

"Volt egy gyomorvérzésem, azóta nem szívok cigarettát, csak arra emlékeztető elektromos cigit, nem iszom kávét és nem iszom alkoholt, de azt nem is tudom mivel helyettesíteni" - mondta Kern András. Kávé helyett is csak macikávét iszik, de a mennyiségen nem változtatott. Korábban 10-12 csésze fekete csúszott le neki egy nap, ennyit pedig a helyettesítőből is elfogyaszt. Az alkoholról azonban végleg lemondott. Szerettem inni egy darabig. Aztán elhülyített. Az első négy Unicum és három üveg sör jó kedvre derített. em vagyok rosszkedvű, csak néha kicsit depresszió" - idézi a Bors a színész KrizShow című műsorban elhangzott szavait.