Kiderült, az esti zuhanyzás sokkal egészségesebb, mint a reggeli

Forrás: Shutterstock -
tisztálkodás reggel zuhany fürdés Este
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kétféle típusa van az embereknek: akik reggel, és akik este zuhanyoznak. Most kiderült, utóbbiak csinálják helyesen.

Bár a reggeli zuhany ébresztőleg hathat az emberre, mégis szerencsésebb este lefürdeni és tisztán bújni az ágyba.

Dr. Samer Jaber New York-i bőrgyógyász úgy véli, különösen a tavaszi-nyári időszakban érdemes az esti zuhanyzást választani, mert ekkor jobban megtapadnak a bőrünkön a különböző pollenek és szennyeződések, amiket mindenképp le kellene mosnunk magunkról azelőtt, hogy ágyba bújnánk.

A szakember a DailyMail elmondta azt is, különösen fontos, hogy az arcunkat megtisztítsuk azelőtt, hogy nekidőlnénk a párnának, hiszen csak így kerülhetjük el a pattanások kialakulását.

Este érdemes zuhanyozni Forrás: Shutterstock

Arról nem is beszélve, hogy az esti zuhanyzás elősegítheti a jó alvást. Ha lefekvés előtt 90 perccel lefürdünk, akkor a testünknek még van ideje újra visszahűlni azután, hogy a vízsugárral felhevítettük azt. A zuhanyzással ráadásul csökkenthetjük a szervezetünk kortizol-szintjét, tehát megszabadulhatunk a bennük lévő stressztől is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.