Gerincbetegséggel született a 10 éves Rikárdó. Édesanyja, Bakonyi Hajnalka pert nyert a kórház ellen, ahol nem vették észre a terhesség alatt, hogy baj van. Az így kapott összeget amerikai kezelésre szánták volna, azonban a pénzt egy csalónak utalták el. 

"Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet. Egy kétségbeesett anya vagyok, aki 10 éve harcol azért, hogy a fiát egyszer futni láthassa. Már minden magyar orvost megjártunk, egyedül egy amerikai professzor segíthet Rikárdón. Azt azonban rémálmomban sem képzeltem, hogy valaki ennek az orvosnak adja ki magát, s lenyúlja a pénzünket" - mondta a Kisbaboton élő Bakonyi Hajnalka a Blikknek, akinek fia, Rikárdó nyitott gerinccel született. Terhessége alatt a kórházban nem vették észre fia betegségét, pert nyert ellenük, ezt a pénzt akarta a kezelésre fordítani. 

Itthon is megműtötték Rikárdót, de már többet nem tudnak tenni érteForrás: Shutterstock

A világhírű orvsonak hitt csalónak 9 millió forintot utaltak át. Ezután várta, hogy az orvos jelentkezzen a további teendőkkel, ám ez nem történt meg. Amikor felhívta az intézményt, rájött: kicsalták a pénzét. 

Azt mondja, hogy a terhesség alatt rengeteg ultrahangos vizsgálatot végeztek nála, ám nem vették észre, hogy valami nincs rendben fia egészségével, AFP vizsglatot pedig nem csináltak. 

Rikárdó nyitott gerinccel, donga lábakkal, kétoldalú csípőficammal és széklet-vizelet inkontinenciával küzd. Májusban jótékonysági koncertet rendeznek, ahol 25 előadó énekel majd érte. 

Ha teheti, segítsen ön is:

Bakonyi Hajnalka, Budapest Bank, számlaszám: BUDAHUHB HU 34 10101535-84132900-01003009.