Soha nem dohányzott, mégis tüdőrákot kapott egy 31 éves nő

Forrás: Shutterstock -
radon tüdő rák (betegség) tüdőrák dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Futás közben érzett nyilaló fájdalmat a nyakában és a bordáinál Rachael Malmberg. Anyja tanácsára orvoshoz fordult, kiderült: tüdőrákja van. 

Soha nem dohányzott, futás közben érzett nyilaló fájdalmat a bordái tájékán és a nyakában a 31 éves Rachael Malmberg. Anyja tanácsára orvoshoz fordult, ám úgy gondolták, túlzottan megerőltette magát - írja a Readers's Digest.

A fájdalom a karjára is átterjedt, ismét orvoshoz ment, kiderült tüdőrákja van. Alig akarta elhinni a diagnózist, csak azt akarta tudni, mi a következő lépés, mivel győzheti le a gyilkos kórt. Kiműtötték a csomót a tüdejéből, sugárkezelést kapott, egy éve pedig tünetmentes.

Tüdőrákkal diagnosztizálták a fiatal nőt (Képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

Rachael a második leggyakoribb tüdőrákot okozó tényező miatt lett beteg. Az otthonában túl magas volt a radon koncentrációja. A talajban és rengeteg házban is megtelepszik a színtelen, szagtalan gáz, gyakori szellőztetéssel szinten lehet tartani, ám tüdőrákot is okozhat.

Éppen ezért érdemes radontesztet végezni egy frissen vásárolt háznál.

Ritka betegség miatt hatalmas szemei vannak ennek a kislánynakhttp://www.life.hu/drlife/20180919-ritka-betegseg-miatt-hatalmas-szemei-vannak-ennek-a-kislanynak.htmlGyönyörű, valószerűtlenül nagy szemei vannak a két éves Mehlani Ramireznek. Különleges külsejét azonban egy ritka genetikai betegségnek köszönheti. Dr. LifeOrigoTörőcsik Mari ismét kórházba kerülthttp://www.life.hu/drlife/20180919-torocsik-mari-ismet-korhazba-kerult.htmlNem lehetett otthonában telefonon elérni Törőcsik Marit. Kiderült, ismét kórházba került. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoSikeres volt a rákos magyar kajakos, Tóth Róbert kezelése: nagyon bizakodóhttp://www.life.hu/drlife/20180919-sikeres-volt-a-rakos-magyar-kajakos-toth-robert-kezelese.htmlTóth Róbert kajakosnál ritka rákos megbetegedést diagnosztizáltak, melyet Németországban kezeltek speciális eljárással. A második műtétre a család nem tudta összeszedni a pénzt, de a nyilvánosság segítségével sikerült összegyűjteni a szükséges összeget. A sportoló már itthon lábadozik, és elárulta, milyen állapotban van. Dr. Life--Megsérült Pintér Tibor: ledobta a lovahttp://www.life.hu/drlife/20180919-megserult-pinter-tibor-ledobta-a-lova.htmlPintér Tibor lovai igen engedelmes jószágok, éppen ez okozott problémát: a színész új musicalében ugyanis zabolátlaunl kellene viselekdnie az egyik lónak, ennek betanítása közben érte komoly baleset Tibort. Dr. LifeOrigoSúlyos balesetet szenvedett Marcellina az osztrák Alpokbanhttp://www.life.hu/drlife/20180919-sulyos-balesetet-szenvedett-marcellina-az-osztrak-alpokban.htmlMarcellina egy 40 kilométeres sebességgel haladó quadról repült le az osztrák Alpokban.Dr. LifeOrigoCassandra Hall hatalmas ajkakkal született, félt, hogy nem megy férjhezhttp://www.life.hu/drlife/20180918-cassandra-hall-hatalmas-ajkakkal-szuletett-felt-hogy-nem-megy-ferjhez.html5 nagyobb és több kisebb anyajegy található Cassandra Hall testén, amelyekkel kapcsolatban sokáig úgy érezte, elcsúfítják a külsejét. Most azonban férjhez ment, szeretné megmutatni, hogy ez nem lehet akadály abban, hogy valaki megtalálja a szerelmet. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.