Ritka betegség miatt hatalmas szemei vannak ennek a kislánynak

betegség szemek kislány ritka betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyönyörű, valószerűtlenül nagy szemei vannak a két éves Mehlani Ramireznek. Különleges külsejét azonban egy ritka genetikai betegségnek köszönheti.

A két éves Mehlani Ramirez az úgynevezett Axenfeld-Rieger-szindrómával látta meg a napvilágot. Emiatt a betegség miatt a szemei elképesztően nagyok, pont olyanok, mint a mesebeli figuráknak.

Sokan elámulnak a különleges szemein, ám édesanyja nagyon aggódik. Egyrészt attól fél, hogy a kicsit később az iskolában csúfolni fogják, másrészt viszont fennáll a veszély, hogy a kislány a betegség következtében később megvakul.

A szokatlanul nagyméretű pupillája miatt fényérzékeny és folyton napszemüveget kell hordania. Már több műtéten is átesett, de hamarosan újabb vár rá, hogy ne romoljon a látása.

Mindig kicsit furcsán érzem magam akkor, ha megdicsérik a szemét. Ilyenkor mindig elbizonytalanodom, elmondjam-e nekik, hogy egy betegség miatt ilyen... Imádkozom, hogy Mehlani is mindig lássa azt, hogy milyen gyönyörű" – nyilatkozta a Metrónak az édesanya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.