Nincsenek karjai, lába, de a szívében, az idegrendszerében és a genitáliáknál is súlyos hiányosságokkal küzd a tavaly szeptemberben született RJ Wilson. Tetra-amelia-szindrómában szenved, az orvosok nem sok esélyt adnak neki, mégis életben maradt. 

Várandóssága ötödik hónapjában ultrahangos vizsgálatra ment Jasmine Self, amikor az orvosok szomorú hírt közöltek vele. Elmondták neki, hogy gyermeke Tetra-amelia-szindrómás, nem sok esélyt jósoltak az életben maradásra. Azt tanácsolták, hogy szakítsa meg a terhességet. 

Jasmine azonban úgy döntött, hogy kihordja a gyermeket, esélyt ad neki az életre. A gyermek karok és lábak nélkül született meg, de a szívénél, az idegrendszerében és a genitáliáknál is súlyos hiányosságokkal küzd. 

A Daily Mail cikke szerint élete első két hónapját az intenzív osztályon töltötte, édesanyja három nap után vehette kézbe. Csupán 1 kilót nyomott, hiszen korábban született a vártnál. Az orvosi jóslatok ellenére RJ Wilson életben maradt, édesanyja szerint ő vágja a világon a legviccesebb arcokat. 

És bár akadnak nehézségeik, igyekeznek mindent megadni a fiuknak. Nehéz például megfelelő ruhát találni neki, de gyermekülést is, amely a karok és a lábak hiánya ellenére biztonságban tartja a kis testét. Mint mondta: a felnőttek nem kérdezősködnek az állapota felől, ám a gyerekek igen. 

"Egyszer egy kislány megkérdezte, hogyan tanul majd matematikát az iskolában. Én azt mondtam, hogy megtaláljuk a módját" – mondta az édesanya, aki szerint a fia motiválhat majd más, hasonló sorsú embereket.