Karok és lábak nélkül született a kisfiú, nem sok esélyt adnak neki, de életben maradt

rendellenesség tetra-amelia betegség Születés szülés ultrahang kar láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincsenek karjai, lába, de a szívében, az idegrendszerében és a genitáliáknál is súlyos hiányosságokkal küzd a tavaly szeptemberben született RJ Wilson. Tetra-amelia-szindrómában szenved, az orvosok nem sok esélyt adnak neki, mégis életben maradt. 

Várandóssága ötödik hónapjában ultrahangos vizsgálatra ment Jasmine Self, amikor az orvosok szomorú hírt közöltek vele. Elmondták neki, hogy gyermeke Tetra-amelia-szindrómás, nem sok esélyt jósoltak az életben maradásra. Azt tanácsolták, hogy szakítsa meg a terhességet.

Jasmine azonban úgy döntött, hogy kihordja a gyermeket, esélyt ad neki az életre. A gyermek karok és lábak nélkül született meg, de a szívénél, az idegrendszerében és a genitáliáknál is súlyos hiányosságokkal küzd.

A Daily Mail cikke szerint élete első két hónapját az intenzív osztályon töltötte, édesanyja három nap után vehette kézbe. Csupán 1 kilót nyomott, hiszen korábban született a vártnál. Az orvosi jóslatok ellenére RJ Wilson életben maradt, édesanyja szerint ő vágja a világon a legviccesebb arcokat.

És bár akadnak nehézségeik, igyekeznek mindent megadni a fiuknak. Nehéz például megfelelő ruhát találni neki, de gyermekülést is, amely a karok és a lábak hiánya ellenére biztonságban tartja a kis testét. Mint mondta: a felnőttek nem kérdezősködnek az állapota felől, ám a gyerekek igen.

"Egyszer egy kislány megkérdezte, hogyan tanul majd matematikát az iskolában. Én azt mondtam, hogy megtaláljuk a módját" – mondta az édesanya, aki szerint a fia motiválhat majd más, hasonló sorsú embereket.

Nem fognak eltűnni a vörös hajú emberekhttp://www.life.hu/drlife/20190214-nem-fognak-eltunni-a-voros-haju-emberek.htmlRégóta fennáll az a tévhit, hogy a vörös hajú emberek génje el fog tűnni, ám ez nem igaz. Erre nincs tudományos magyarázat. Dr. LifeThinkstockA depressziónak számos előjele van – kapd el még az elején, nehogy nagyobb baj legyen!http://www.life.hu/drlife/20190213-a-depresszio-tunetei-megelozese-kezelese.htmlA depressziónak számos előjele van – kapd el még az elején, nehogy nagyobb baj legyen! Mutatjuk, mire figyelj oda! Dr. LifeElőször mesélt Lang Györgyi a gyógyíthatatlan betegségérőlhttp://www.life.hu/drlife/20190214-eloszor-meselt-lang-gyorgyi-gyogyithatatlan-betegsegerol-szklerozis-multiplex.htmlLang Györgyi arról mesélt, miként tudta meg, hogy gyógyíthatatlan betegsége van. Dr. LifeOrigoBörcsök Enikőnek hamarosan új vesére lesz szükségehttp://www.life.hu/drlife/20190213-borcsok-enikonek-hamarosan-uj-vesere-lesz-szuksege.htmlBörcsök Enikő elárulta, hamarosan új vesére lesz szüksége. Dr. LifeFotó: Bielik István - OrigoStohl András betegsége miatt elmarad a Centrál Színház előadása http://www.life.hu/drlife/20190213-stohl-andras-betegsege-miatt-elmarad-a-central-szinhaz-eloadasa.htmlA Centrál Színház Facebookon közölte a hírt, hogy betegség miatt elmarad egy előadásuk. Dr. Life--Dr. Novák Hunor figyelmeztet: elavult módszert ajánl lázcsillapításra dr. Gyarmati Andreahttp://www.life.hu/drlife/20190213-dr-novak-hunor-figyelmeztet-elavult-modszert-ajanl-lazcsillapitasra-dr-gyarmati-andrea.htmlDr. Novák Hunor a legnagyobb tisztelettel kritizálja dr. Gyarmati Andrea tanácsát a gyermekek lázcsillapításával kapcsolatban: „Modern orvosi szemmel vállalhatatlan” – írta az orvos. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.