2020 januárjától ingyenes lesz a meddőségkezelés

Forrás: -- -
terhesség meddőségi kezelés meddőség Emmi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelés kapcsán használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin közölte: szintén ingyenes lesz a meddőségi vizsgálat a nők és a férfiak számára is 2020. július elsejétől. A területen eltörlik a teljesítmény-volumen korlátot, azaz "a jövőben nem lehetnek várólisták a meddőségkezelésben" – tette hozzá.

Magyarországon mintegy 150 ezer pár küzd meddőségi problémákkal, ők szeretnének gyermeket, gyermekeket, de valamilyen okból nem tud természetes úton gyermekük foganni – ismertette az államtitkár.

Forrás: --

Novák Katalin leszögezte: a kormány egységesen magas színvonalat és irányelveket szeretne látni a meddőség kezelésében, azért, hogy a problémával küzdő párok az országban mindenhol ugyanazt a magas színvonalú ellátást kapják. Beszámolt arról is, hogy elkészült a Nemzeti Humán Reprodukciós Program tervezete, amelynek megtárgyalása a következő hónapok feladata lesz.

Novák Katalin úgy fogalmazott:

"Azt szeretnék, hogy Magyarországon minden vágyott gyermek megszülethessen; ha ez így lenne, nem is lennének demográfiai problémáink".

A meddőségben érintett párok – mint vélekedett – kiszolgáltatott, nehéz helyzetben vannak, ezért fontos, hogy bizalommal tudjanak azokhoz fordulni, akiktől a lehető leggyorsabban és legolcsóbban kaphatnak egységesen magas színvonalú ellátást.

Forrás: --

Nő az állami felelősségvállalás annak érdekében, hogy minden meddőségi problémával küzdő pár megkaphassa ingyenesen az egységesen magas színvonalú kezelést és ellátást – hangoztatta a politikus, aki azt is kiemelte, hogy "az emberi élet nem üzlet". -írja a napidoktor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.