Ezt a zöldséget érdemes fogyasztani pajzsmirigyzavar és szívprobléma esetén

Forrás: Shutterstock -
pajzsmirigy szívbetegség cukorbetegség egészség spenót zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez a különleges és finom zöldség rendkívül egészséges, többek között cukorbetegség, gyomorfekély, pajzsmirigy problémák és szívproblémák esetén ajánlják az orvosok.

A spenót vagy más néven paraj, a legkorábban termő zöldségek egyike, így a tavasz beköszöntével már a friss áruból válogathatunk a piacon. A spenót vitaminban, ásványi anyagban, rostban és antioxidánsban gazdag, a benne lévő K-vitamin pedig segíti a máj méregtelenítő folyamatait.

A spenót pajzsmirigy problémákkal és szívbetegséggel élőknek is jót tehet.

Bővelkedik A - és B-vitaminban, vasban, magnéziumban, kalciumban, emellett tisztítja és erősíti a szervezetünket, a fogainkat és a fogínyünket. Emellett segíthet a pajzsmirigy működésének zavarai, gyomorfekély és idegrendszeri panaszok esetén is. De emésztési problémákra, ínysorvadás ellen, szív-és érrendszeri betegségek, májpanaszok, cukorbetegség esetén is érdemes fogyasztanunk - írja az egeszsegkalauz.hu.

smoothie, spenót Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.