Ezeken a helyeken a legkönnyebb elkapni a koronavírust

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
betegség járvány koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napról napra több az új koronavírus-fertőzött hazánkban és a világban is. Ezért muszáj komolyan vennünk az óvintézkedéseket. Ezen kívül érdemes elkerülni az olyan helyeket, ha tehetjük, ahol kifejezetten könnyen terjed a betegség.

Nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hol terjed a legkönnyebben a járvány, és ha van rá mód ezeket a helyzeteket érdemes elkerülni.

A legtöbbször ott terjedt el villámgyorsan a koronavírus, ahol több ember volt zárt, rosszul szellőztetett térben. Például klubok, börtönök, húsüzemek.

A fotó illusztráció. Fotó: Csudai Sándor - Origo

A London School of Hygiene and Tropical Medicine kutatói szerint sok esetben a családtagoktól kapták el a betegséget. Ám vallási események, idősotthonok munkahelyek is gócponttá válhatnak. De számtalan példa volt arra, hogy esküvőn, üzleti rendezvényen vagy sporteseményen terjedt el a vírus. Ezeket szuperterjesztő eseménynek nevezik – írta meg a Ripost.

Mindegyik esetben zárt terekről beszélünk, a rossz szellőzés és a hideg pedig még inkább rásegít arra, hogy a betegek megfertőzzenek másokat. Ezért akinek van rá módja, jobb ha elkerüli az ilyen helyzeteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.