Kínában szinte eltűnt a koronavírus-járvány, pörög a turizmus

Forrás: AFP/Noel Celis -
Kína járvány utazás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éppen az az ország, ahonnan indult a koronavírus, van most szinte a legjobb helyzetben a járványt illetően. Kínában már csupán néhány új beteget diagnosztizálnak naponta, és az utazási kedv is visszatért.

Míg az egész világ küzd a járvány második hullmával, addig Vuhan városában – ahonnan indult a koronavírus – már május óta nem jelentettek új beteget, de az egész országban gyakorlatilag alig van már jelen a betegség, csupán napi néhány új esetet regisztrálnak.

Rengetegen utazgattak az elmúlt napokban Kínában. Forrás: AFP/Noel Celis

A turizmus is felpörgött, különösen most, hogy egy nyolcnapos ünnepsorozat volt Kínában. A lakosságnak csaknem a fele felkerekedett az úgynevezett Aranyhéten, és elutazott valahová országon belül. Az egyik kedvelt látványosság a kínai nagy fal Pekinghez közeli szakasza, vagy Tiltott Város, illetve a vuhani vidámpark is nagy népszerűségnek örvendett.

A kínai fővárosban augusztusban megszüntették a kötelező maszkviselést, mivel 13 napig egyetlen új beteg sem volt – írja az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.