Így él együtt gyógyíthatatlan betegségével Michael J. Fox

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Nicholas Hunt -
betegség Michael J. Fox parkinson-kór
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michael J. Fox nagyon ritkán beszél Parkinson-kórjáról, ám most kivételt tett és őszintén mesélt arról, hogyan él együtt a betegségével.

Az egész világot sokkolta a hír, amikor kiderült, hogy a Vissza Jövőbe! sztárja, Parkinson-kórral küzd. Ezután komoly alkoholproblémái lettek, de végül sikerült letennie az italt feleségének hála, és betegsége ellenére is sok filmben szerepelt. Ám ez nem volt mindig egyszerű.

„Mindig is jó voltam a szövegek memorizálásában. Az előző munkáim során viszont előfordult, hogy nagyon nehéz szövegeket kellett megtanulnom. Mindegyikkel megszenvedtem"

– mesélte Michael J. Fox a People Magazinnak.

Michael J. Fox őszintén beszélt Parkinson-kórjáról. Forrás: AFP/2017 Getty Images/Nicholas Hunt

Ezért igyekszik a készségeit fejleszteni, azzal, hogy például nyelvtörőket gyakorol. Szerencsére talált egy olyan elfoglaltságot is, amelyben nem gátolja a Parkinson-kór, ez pedig nem más mint az írás.

„A gitározás már nem igazán megy. Rajzolni sem tudok, táncolni sosem tudtam igazán, és a színészkedéssel is akadnak gondjaim. Maradt az írás. Szerencse, azt nagyon élvezem!"

A színésznek két éve egy daganatot találtak a gerincében, ami szörnyű fájdalmakkal járt. Ráadásul az operációja után újra kellett tanulnia járni. Ezekben az időkben döbbent rá, hogy mi az igazán fontos az életben, azóta igyekszik minden idejét a családjával tölteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.