A Neoton zenésze a koronavírusról: „Csak reménykedtem benne, hogy megélem az ünnepeket”

Forrás: YouTube -
Bardóczi Gyula koronavírus Neoton Família
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bardóczi Gyula a Neoton dobosa súlyos állapotban került kóházba, a koronavírus miatt ugyanis kétoldali tüdőgyulladás alakult ki nála. Azt mondja, nem volt benne biztos, hogy túléli.

A 73 éves Bardóczi Gyula is elkapta a koronavírust, ami súlyosan megtámadta a tüdejét, ezért hetekig kórházban kellett kezelni. A Neoton, a Gemini, és az Old Boys dobosa szerencsére mára meggyógyult, és szeretteivel karácsonyozhatott, ám nem volt benne biztos, hogy felépül.

Bardóczi Gyula hetekig kórházban feküdt, de legyőzte a koronavírust. Forrás: YouTube

"Három hete, az oxigénmaszkkal a kórházban fekve csak reménykedtem benne, hogy megélem az ünnepeket, hiszen egyik napról a másikra került sok barátom kritikus állapotba. Elkeserítő, hogy mennyi ember életét vette el ez a halálos vírus. Könnybe lábad a szemem, ha Balázs Fecóra vagy Bergendy Pistára gondolok. Óriási szerencsém van, hogy én túléltem" – mesélte a Blikknek.

A zenész nagyon hálás az ápolóknak és az orvosoknak, akik szerinte igazi hősök. Úgy érzi, nekik és feleségének köszönheti, hogy túlélte.

"A lejárt vezetői engedélyem miatt jártam a háziorvosnál, másnap a feleségem megpuszilt és ijedten felkiáltott: 'Te, Gyula, neked lázad van!' 38,5 fokos volt, rögtön hívtuk a háziorvost, aki tudott a korábbi tüdőbetegségemről, így azonnal dr. Kormos Tamáshoz küldött a Korányi kórházba. Pozitív lett a koronatesztem, a feleségem karanténba került, én meg infúziót, oxigént kaptam, mert kétoldali tüdőgyulladásos szövődmény alakult ki. A röntgengépet az ágyamhoz tolták, annyira rosszul voltam. Közben két orvos is koronavírus-fertőzést kapott, hihetetlen, mennyi áldozatot hoztak a betegápolók. Sürögtek körülöttünk egész nap szkafanderbe öltözve, egyformák voltak, mint a legóbábuk, csak arról ismertem meg őket, hogy egyik kisebb, a másik magasabb, ők az igazi hősök"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.