Ez a 102 éves nő már kétszer is legyőzte a koronavírust, és ez még nem minden

Forrás: Shutterstock -
daganatos betegségek COVID-19 meggyógyult spanyolnátha koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A New York-ban élő Angelina Friedman már kétszer átesett az új koronavírus-fertőzésen, de ez nem is meglepő, ha vissztekintünk az idős nő múltjába. 

Angelina ugyanis túlélte az 1918-as spanyolnátha járványt is, valamint egy daganatos betegséget - írja a Yahoo.

Egy olasz bevándorlókat szállító hajón született útban az Egyesült Államok felé 1918-ban, ám sajnálatos módon édesanyja belehalt a szülésbe. Angelina az akkori járvány ellenére is túlélte csecsemőkorát, és annyira megerősödött, hogy élete során legyőzött egy daganatos betegséget, idén pedig már kétszer a koronavírust.

Angelina Friedman Forrás: North Westchester Restorative Therapy & Nursing Center

Az idősotthonban élő 102 éves nő először márciusban kapta el a COVID-19 fertőzést. Egy műtét miatt kórházba került, de onnan már koornavírusosan érkezett vissza az otthonba. Ekkor lényegében csak láza volt, más tünetet nem is igazán tapasztalt. Kora miatt azonban több hétig kórházban volt.

Másodszorra októberben fertőződött meg a koronavírussal, amit már sokkal nehezebben viselt: magas láz, erős köhögés és letargia. Ám a túlélő Angelina szerencsésen felépült, és november vége felé már vissza is tért az idősotthonba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.