Megerősítették: ha ehhez a vércsoporthoz tartozol, jobban ki vagy téve a koronavírus veszélyeinek

vércsoport koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt, hogy kik vannak kitéve a leginkább a koronavírus veszélyeinek ma már mindenki tudja, ám nemrégiben egy új szempont is napvilágot látott, ami nem más, mint a vércsoport. 

Arról már a kínai kutatók a kezdetekkor publikáltak, hogy az A-vércsoportba tartozók megbetegedése gyakoribb, illetve súlyosabb kórlefolyás figyelhető meg nálunk, mint a többi vércsoportba tartozóknál. Ezt akkor többnyire megkérdőjelezték, de nyáron Európában is készült erre vonatkozóan egy vizsgálat, ahol szintén ezt állapították meg - ismerteti a New England Journal of Medicine tanulmányát a Bien.

A szakértők rájöttek, hogy a vércsoportunk valóban befolyást gyakorolhat arra, miként reagálunk a fertőzésre. Kiderült, hogy legnagyobb kockázattal az A-vércsoportúaknak kell szembenézniük, a legkevésbé pedig a nullás vércsoportúak veszélyeztetettek.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.