Kiderült, milyen mellékhatásokkal járhat a kínai vakcina

Forrás: XINHUA via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Zhang Yuwei -
kínai vakcina vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazánkban ma már négy vakcinatípus is elérhető, a betegeket a Pfizer/BioNtech, az AstaZeneca, a Moderna és Szputnyik V névre keresztelt oltóanyagokkal oltják. Azonban úgy tűnik, hogy hamarosan bűvül a paletta egy kínai vakcinával is, amiből többmillió adag érkezhet hozzánk, ezzel elősegítve a tömeges oltás megvalósulását. 

Itthon elég sokan állnak bizalmatlanul a Sinopharm-vakcinához, azonban egyre több országban kezdik el a használatát, ami némiképp nekünk is segítségünkre lehet az információgyűjtésben. Pakisztánban és Szerbiában azonos napon kapta meg a sürgősségi felhasználási jóváhagyást, Egyiptomban pedig ezt szintén engedélyezik január 3-a óta.

Forrás: XINHUA via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Zhang Yuwei

Az ország egészségügyi minisztériuma vasárnap közzétett egy leírást, amelyből kiderül, milyen mellékhatásokkal találkoztak a Sinopharm alkalmazása kapcsán:

  • hőemelkedés,
  • fejfájás,
  • bőrpír és viszketés az oltás helyén,
  • köhögés, hasmenés,
  • hányinger, fáradékonyság
  • izom és ízületi fájdalom, izomgörcs - írja az Egypt Independent.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.