Müller Cecília szerint a helyzet továbbra is aggodalomra ad okot

Forrás: MTI/Vasvári Tamás -
vakcina védőoltás Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az operatív törzs kedden tájékoztatót tartott, mely során Müller Cecília elmondta, hogy bár csökkent az aktív beteg száma és stagnálnak a számok, de elkezdett nőni a kórházban ápolt betegek száma – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ami Müller Cecília szerint aggodalomra ad okot, az az, hogy bár a második hullámban lehet hanyatló tendenciát észrevenni, sok szám tekintetében nem csökken az esetszám. A szennyvizekben sem csökkent a vírust örökítő anyagának a mennyisége, sőt néhol nőtt is, ami arra utal, hogy sokan nem is tudnak róla, hogy elkapták a koronavírust.

Müller Cecília Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Müller Cecília a tegnapi nap folyamán beszélt arról, mikor kezdődhetnek a tömeges oltások. A háziorvosoknak pontosan össze kell gyűjteniük, hogy kit, milyen egészségügyi státusszal fognak oltani. Első körben az idős és krónikus betegeket fogják előnyben részesíteni. Az oltásokat Pfizer, Szputnyik, Astra Zeneca és Moderna vakcinákkal fogják megkezdeni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.