Az elképesztő orvosi munkának és családja felajánlásának köszönhetően menekült meg egy koronavírusos japán nő, akin elsőként hajtottak végre olyan tüdőtranszplantációt, melynél egy koronavírusos beteget meggyógyult covidosok élő donorjával mentettek meg.

A Japán nyugati régiójából származó feleség és anya tavaly év végén kapta el a koronavírus-fertőzést, amiután hónapokig kórházban, lélegeztetőgépre kapcsolva feküdt.

A vírus olyan károkat okozott a tüdejében, hogy az egyetlen esélye a a tüdőtranszplantáció volt. A műtéthez férje és fia is felajánlotta a tüdeje egy részét.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

A Tokiói Egyetem információi szerint a 30 fős csapat 11 órás műtétje sikerrel zárult. A műtétet követően a nő, a férje és a fia is stabil állapotban van, viszont az asszony csak egy intenzív, két hónapos terápiát követően mehet majd haza - írja a CNN.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!