Itt a lusta csajok karácsonyi főnyereménye – Mézeskalácsos bejglirecept

sütemény karácsony recept
Közelednek az ünnepek, te pedig egyre nagyobb aggodalommal tekintesz az elkészítésre váró karácsonyi süteményekre? Engedd el a stresszt, és üss két legyet egy csapásra ezzel a szuper mézeskalácsos bejglirecepttel!

Milyen csodás érzés decemberben a konyhában, távol a családtól tölteni az időt, miközben ünnepi dalok szólnak, te pedig csak sütöd és sütöd a karácsonyi süteményeket. Várjunk csak, ez az érzés talán mégsem csábít mindenkit akkora hévvel, mint amilyen jól hangzik leírva. Ha te is azok közé tartozol, akik szeretnék minél egyszerűbben és gyorsabban megoldani a karácsonyi sütemények kérdését, akkor ez a mézeskalácsos bejglirecept megmenti az ünnepedet. 

a karácsonyi sütemények királya a mézeskalácsos bejgli recept
Így készül a tökéletes mézeskalácsos bejgli.
Forrás: Shutterstock

Lusta csajok karácsonyi desszertje, avagy így készül a mézeskalácsos bejgli 

Nyugodtan fellélegezhetsz, hiszen idén nem kell külön bajlódnod a mézeskalács elkészítésével, mivel ezzel a bejglirecepttel két legyet üthetsz egy csapásra. Ott lesz az aranybarnára sült, omlós bejgli és a fűszeres mézeskalács jellegzetes íze, méghozzá egyetlen, egyszerű karácsonyi süteményben

Villámgyors mézeskalácsos bejglirecept

Hozzávalók a tésztához:

  • 2 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja

Hozzávalók a bejgli töltelékéhez:

  • 2 csomag darált keksz
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 10 dkg porcukor
  • 2 közepes narancs héja és leve
  • 2 tk darált dió
  • 10 dkg vaj
mézeskalácsos bejgli a karácsonyi sütemények sztárja
Ez a mézeskalácsos bejgli a karácsonyi sütemények sztárja.
Forrás: Shutterstock

Elkészítés

Kezdd a hagyományos bejglirecepttel, vagyis készítsd el a tésztát. Keverd el langyos tejben a porcukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd, hogy kicsit felfusson, közben olvaszd meg külön a vajat. Ezután tedd a lisztet egy nagyobb tálba, add hozzá az élesztős tejet, a két tojássárgáját, a vajat, egy csipet sót és végül a citromhéjat. Alaposan dolgozd össze, majd takard le, és meleg helyen hagyd pihenni, amíg kicsit megkel.

Most jöhet a bejgli tölteléke, amit végtelenül egyszerű lesz elkészíteni. Egyszerűen csak keverd össze a hozzávalókat egy tálban – a vajat egy kicsit érdemes előtte megolvasztani –, és kész is vagy vele. 

A megkelt tésztát oszd két részre, és nyújtsd ki őket tepsi méretűre. Ezt követően a tölteléket oszlasd el mindkettőn körülbelül 1 centi vastagságban, majd óvatosan tekerd fel őket. Kend meg a tetejüket a maradék tojássárgájával, szurkáld meg villával, majd mehetnek is a sütőpapírral bélelt tepsiben a 200 fokra előmelegített sütőbe. 50-55 perc alatt készülnek el, de érdemes néha rájuk nézned, nehogy megégjenek. Miután kivetted az aranybarna mézeskalácsos bejgliket, várd meg míg kihűlnek, és csak ezután vágd fel őket. Jó étvágyat!

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.