védettségi igazolvány védőoltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan 4 millió ember lesz beoltva Magyarországon. Akik megkapták az első vakcinát vagy átestek a fertőzésen automatikusan kapnak védettségi igazolványt. Müller Cecília felhívta a figyelmet, mi a teendő, ha valakinek mégsem érkezne meg.

Jól halad az oltási program Magyarországon, hamarosan eléri a beoltottak száma a 4 milliót. A vakcinákból is újabb adagok érkeznek, így folytatódhat ebben az ütemben az oltás.

Müller Cecília elmondta, mi a teendő, ha nem kaptunk igazolványt. Fotó: Koncz Márton - Origo

Modernából 38 ezer adag érkezett, ezenkívül 345 ezer Pfizert, 480 ezer Szputnyik-vakcinát és 24 ezer Jansent kaptunk a héten. Csütörtökön számíthatunk 400 ezer Sinopharm- és újabb 44 ezer Moderna-vakcinára, pénteken pedig 324 ezer AstraZenecát kapunk - mondta el az Operatív Törzs.

Müller Cecília azt is hozzátette, a védettségi igazolványok kiküldése is folyamatban van. Aki esetleg mégsem kapna, az többféle csatornán is érdeklődhet: a kormányablakoknál is és elektronikusan is van rá lehetőség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.