Szlávik János infektológus főorvos arról beszélt a TV2 stúdiójában, hogy nagyon fontos, hogy az emberek beadassák maguknak a második védőoltást is. 

Szlávik János a TV2 Mokka műsorában beszélt arról, hogy az egy nagyon veszélyes tévhit, ha az emberek azt gondolják, hogy már az első oltás után védetté válnak és ezért nem mennek el a második oltásra. Természetesen az első oltás is ad valamennyi védettséget, de a 90%-os védettség csak a második oltás beadásával érhető el. 

Szlávik János: "El kell menni a második oltásra"Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem szabad nem elmenni a második oltásra. Mindenkinek azt javaslom, hogy menjen el, még akkor is, ha sokszor úgy érzi, hogy a védettségi bizonyítván birtokában ő már szabadon élhet. El kell menni a második oltásra"

- nyilatkozta az infektológus, aki szerint akkor lesz a kormánynak nehéz dolga, ha meglesz az 5 millió beoltott, ugyanis utána nehezebb lesz meggyőzni a még be nem oltott embereket az oltás fontosságáról.

TÜNETKERESŐ
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!