95 éves férfi máját használták fel szervátültetéshez, ezzel ő lett a világ legidősebb donora

rekorder szervátültetés legidősebb donor májátültetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 95 éves korában elhunyt amerikai férfi, Cecil F. Lockhart lett a világ legidősebb szervdonora. Halála után a máját egy 60 éves nő kapta meg.

Cecil 11 évvel ezelőtt elvesztette a fiát, aki halálával 75 ember életét mentette meg szerveivel és szöveteivel. Az idős férfi akkor határozta el, hogy ő is felajánlja a szerveit. Cecil lánya azt mondja, nagyon büszkék az édesapjukra, hogy egy ilyen hosszú életút után is ennyire nagylelkű tudott lenni. A családtagoknak pedig segít a gyászban, hogy az élete egy másik emberben folytatódik tovább - írja a Yahoo.com.

Cecil Lockhart Forrás: CORE Donate Life

Lockhart nemes tettével a világ legidősebb szerdonora lett. Sokan tévesen úgy hiszik, hogy a szervadományozásnak van felső korhatára. A donorok szerveit azonban minden műtét előtt átvizsgálják, és nem a koruk alapján dönteten a felhasználásukról, hanem az állapotuk szerint.

Lockhart családja mindenkitől azt kéri, hogy regisztrálják magukat szervdonorként, mert egyetlen donor átalgosan nyolc ember életét mentheti meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.