Újra jelentkezett Kapás Boglárka tavaly diagnosztizált betegsége

úszás betegség Kapás Boglárka EB
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Arany-, ezüst- és bronzérmet is nyert Kapás Boglárka a budapesti Európa-bajnokságon, de jobb is lehetett volna az eredménye, ha nem fogja vissza magát a végül harmadikként zárt 400 méteres gyorsúszás döntőjében.Azonban nyomos oka volt a fiatal sportolónak, ugyanis újra jelentkezett a tavaly diagnosztizált autoimmun pajzsmirigybetegsége.

A 2020-as magyar bajnokságon rosszulléte miatt vissza kellett lépnie a 200 pillangó döntőjétől Kapás Boglárkának. Ettől félve pedig visszakapcsolt 400 gyorson, a budapesti Európa-bajnokságon.

"Az előfutam után az is megfordult a fejemben, hogy visszalépek a négyszáz gyors döntőjétől, mert megint rosszul éreztem magam. Valójában a 4x200-as gyorsváltó csütörtöki fináléja után jelentkezett először a gyengeség és a szédülés, onnantól gyakran eszembe jutott: most mi lesz? Emiatt féltem is kihajtani magam a négyszáz gyors döntőjében, tartottam tőle, hogy ha kiadom magamból a maximumot, rosszul leszek"

- mesélte Bogi.

Kapás Boglárkánál újra jelentkezett a tavaly diagnosztizált autoimmun pajzsmirigybetegsége Forrás: MÚSZ/Derencsényi István

Így végül bronzérmes lett 400 gyorson, noha a győzelem is az övé lehetett volna.

"Az egyértelmű, hogy stressz hatására, így versenyeken jobban előjön ez a betegség. (...) Úgy látszik, fel kell készülnöm rá, hogy téthelyzetben jelentkezik a gyengeség és a szédülés"

- tette hozzá a fiatal úszó.

"Tudtam, hogy Bogi képes az aranyra négyszáz gyorson is, és meg is lehetett volna a győzelem, ám tartalékolt. Védte magát, nem úgy akart Tokióba utazni, hogy a rosszulléte miatt negatív élmény maradjon benne az olimpia előtti versenyről" - nyilatkozta edzője, Virth Balázs.

Bogi betegség azt is befolyásolhatja majd, hogy milyen számokat vállal az olimpián - írja a Nemzeti Sport.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.