"Láttam bezsákolt elhunytakat és pelenkázni életerős férfiakat" - Így élte meg a Covidot a tangótáncos

Forrás: tancvalaszto.hu -
tangó ifj. Kozma Simon kórház túlélés koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tangó szerelmese, Kozma Simon szembenézett a halállal, amikor elkapta a koronavírust és kórházba került. Bár már jól van, még mindig kísértik az ott látottak. 

Kozma Simon tangótáncos szerint mindenki agyament, aki azt hiszi, hogy félvállról lehet venni a koronavírus-járványt. Ő a saját bőrén tapasztalta, hogy mire képes a Covid és nem kívánja senkinek.

- mesélte a férfi a Ripost-nak. Szerencsére ő már túlvan a nehezén, de a májának és a veséjének még regenerálódnia kell.

A betegség nála is a klasszikus tünetekkel kezdődött nála: fejfájás, láz, fáradtság, ezt követte a bőrfelület teljes irritációja, érzékszervi torzulások, pszichés zavarok. Végül kétoldalú tüdőgyulladás lett a vége és kórház. A tangótáncosnak az segített a túlélésben, hogy tudta, feladatai vannak még a családjában, a munkahelyén és még sokat szeretne táncolni is. Rengeteg üzenetet kapott, sokan felajánlották neki a segítségüket. Felesége is mellette állt és gondoskodott két gyermekükről, amíg ő kórházban volt.

ifj. Simon Kozma és felesége Forrás: tancvalaszto.hu

Simon nagyon haragszik a vírustagadókra és azokra az emberekre, akik nem veszik elég komolyan a vírushelyzetet.

- mondta a tangótáncos, aki mindenkit arra buzdít, hogy ne terjesszen ostobaságokat, inkább oltassa be magát.

TÜNETKERESŐ

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.