Könnyen kiderítheted, hogy hajlamos vagy-e a borderline személyiségzavarra: így csináld

Forrás: Shutterstock -
teszt hajlamosító tényezők egészség borderline-szindróma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A borderline személyiségzavar egy mentális betegség, amelyben a világon 140 millió ember szenved. A Life TV reggeli műsorában Kneszl Beáta Carmen elmondta, egy borderline személyiségben szenvedő ember terápiája több évbe is telhet.  A beszélgetés során előkerült egy rövid teszt is, amely segítségével kideríthető, hajlamosak vagyunk-e a betegségre.

A borderline személyiségzavar a fiatalkori fizikai és lelki abúzus következtében alakulhat ki.

A Life TV reggeli műsorában, az Ébredj velünkben Kneszl Beáta Carmen mesélt a betegség kezeléséről, valamint egy teszt is előkerült, amely segítségével kideríthető hajlamosak vagyunk-e a betegségre.

Impulzív, önpusztító és retteg az egyedülléttől: ilyen egy borderline személyiség (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

Ha 9 kérdésből 6-ra igen a válaszunk, mindenképpen szakemberhez kell fordulnunk, mivel a pontos diagnózist csak ő tudja felállítani.

A teljes beszélgetés és a teszt ITT található.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.