A beoltottak erre a négy tünetre figyeljenek: koronavírus fertőzésre utalnak!

Forrás: Thinkstock -
tünet beoltottság COVID-19 koronavírus koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt eddig is tudtuk, hogy a koornavírus elleni vakcinák egyike se véd 100 százalékosa, tehát akár két oltás után is el lehet kapnia COVID-19-et. A tünetek azonban mások lehetnek.

A King's College London arra hívja fel a figyelmet, hogy azoknál, akik már megkapták az oltást, nem a klasszikus tünetekkel jelentkezik a koronavírus. Tehát kicsi az esélye, hogy ízlelés és szaglás elvesztést, továbbá magas lázt tapasztalhatnak.

A beoltottaknál másként jelentkezik a koronavírus Forrás: Thinkstock

Az ő esetükben a következő négy tünetre lehet számítani:

  • fejfájás
  • orrfolyás
  • tüsszögés
  • torokfájás

Tehát könnyedén összetéveszthető akár egy megfázással, akár egy allergiával is, így hasonló tünetek észlelésekor mindneképp érdemes felkeresni a háziorvost.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.