A kívánósság súlyos betegségre utalhat: ezt jelenti, ha hirtelen valami sósra vágysz

Forrás: Shutterstock -
betegség Addison-kór kívánósság sós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem ritka, hogy megkívánunk valamit, akár édeset, akár sósat. Ez lehet a test természetes reakciója, de érdemes odafigyelni, mert komoly gondot is jelezhet, ha sósra vágyunk.

Ha hirtelen erős vágyat érzünk a sós ételek iránt, elképzelhető, hogy egy Addison-kór nevű betegség támadta meg a szervezetünket - írja a Bors. A betegség akkor fordul elő, ha a mellékvese nem tud elegendő mennyiségű kortizolt és aldoszteront termelni. Ilyen esetben tehát mellékvese-elégtelenségről beszélünk.

Ha hirtelen erős vágyat érzünk a sós ételek iránt, elképzelhető, hogy egy Addison-kór nevű betegség támadta meg a szervezetünket Forrás: Shutterstock

A kór könnyen azonosítható, ha a sós ételek iránti vágyhoz fáradtság, hirtelen fogyás, alacsony vérnyomás és vércukorszint, hasi fájdalom, izom- vagy ízületi fájdalom, ingerlékenység és depresszió esetleg hajhullás is társul. Az Addisonkór jól kezelhető betegség, ám nehéz diagnosztizálni a sok tünet miatt, amik közül több másik betegsére is utalhat.

Ez is érdekelhet: Ez történik azokkal, akik AstraZeneca után Pfizert kapnak

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.