"Segítségre van szükségem” " - évtizedek óta komoly betegséggel küzd a magyar zenész

Forrás: Fotó: Marton Szilvia - Origo -
Bérczesi Róbert ocd kényszerbetegség Hiperkarma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bérczesi Róbert, a Hiperkarma forntembe évtizedek óta küzd kényszerbetegséggel, mostanra azonban elege lett belőle. Belátta, segítségre van szüksége. 

A Hiperkarma frontembere, Bérczesi Róbert korábban nyíltan beszélt a drogfüggőségéről, januárban a közösségi oldalán jelentette be, hogy már több mint 5 hónapja tiszta.

húsz évnyi mindennapos keménydrogozás után még csupán öt hónapja és huszonegy napja vagyok tiszta,

Bérczesi Róbert kényszerbetegséggel küzd Forrás: Fotó: Marton Szilvia - Origo

Most ismét a közösségi oldalán vallott állapotáról, így derült ki, hogy már évtizedek óta kényszerbetegséggel, vagyis OCD-vel küzd.

Mi az az OCD?

Az obszesszív-kompulzív zavar (más néven: kényszerbetegség) olyan elmeállapot, amelyben újra és újra jelentkező kellemetlen képzetek vagy gondolatok (kényszergondolatok) mellett állandóan újra jelentkező késztetések vagy cselekedetek (kényszercselekedetek) vannak jelen. Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni.

Minden cselekvést teljesen feleslegesen megismétlek legalább háromszor. Így az életidőmnek minimum az egyharmadát elrabolja a kényszeresség" - tette hozzá a zenész, aki annak idején emiatt nyúlt a drogokhoz, amit azóta már nagyon megbánt.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.