Ikertestvérével a hasában született egy kislány - Ez a "fetus in fetu" jelenség

Forrás: Shutterstock -
terhesség szülés születési rendellenesség ikerterhesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöbbentő eset történt nemrég Izraelben: egy újszülött kislány hasában megtalálták a saját ikertestvérét. 

A kislány július elején látta meg a napvilágot az ashdodi Assuta Orvosi Központban, ám ez a szülés nem egy mindennapos eset volt. Az újszülött gyermek hasában ugyanis megtalálták az ikertestvére maradványait még az embrionális korból.

500.000 esetből egyszer történik ilyen. Forrás: Shutterstock

Az úgy nevezett "fetus in fetu" esete 500 000 születésből csak körülbelül egyszer fordul elő. Akkor történik meg, amikor eredetileg ikerterhességről van szó, ám az egyik embrió bekebelezi a másik testét.

A kislánynál látható volt, hogy a szokványosnál nagyobb a hasa, ezért a születést követően alapos kivizsgálásnak vetették alá. Ekkor derült fény az ikertestvér maradványaira, amelyeket műtéti úton el is távolítottak - írja a Times of Israel.

Döbbenet: ő az első kisfiú, aki ilyen születési rendellenességgel jött a világrahttp://www.life.hu/hirek/20210404-dobbenet-o-az-elso-kisfiu-aki-ilyen-szuletesi-rendellenesseggel-jott-a-vilagra.htmlEgy iraki kisfiú három hímvesszővel született, amelyek közül kettő nem volt működőképes, így műtéti úton el is távolították őket. Ez az első ilyen eset a világon, triphallia-nak nevezték el a rendellenességet. HírekOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.