Sztrókot kapott és ideiglenesen lebénult egy nő, akinek kiszívták a nyakát

ijesztő sztrók nyak bénulásos betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Főleg a fiatalok körében népszerű a nyak "kiszívása", ám egy angol orvos most arra hívja fel a figyelmet, hogy ez számos veszélyt tartogathat.

Nagyon szerencsétlenül járt egy nő, miután valaki kiszívta a nyakát, ugyanis sztrókot kapott és ideiglenesen lebénult. Az ijesztő esetről egy angol orvos, Dr. Karan Rajan számolt be egy TikTok-videóban. Az eset még 2011-ben történt, a póruljárt nő tévézés közben vette észre, hogy nem tudja mozgatni a karját. Szinte azonnal kórházba szállították, ahol az orvosok arra jutottak, hogy a hölgy nyakán lévő vörös folt okozta a rémisztő tüneteket, ugyanis a szerelmes harapás épp egy nyaki ütőeret ért, ami nagy szerepet játszik az agy vérellátásában -írja a Daily Star.

Kevesen tudják, de a nyak "kiszívása" traumát okoz az erekben, gyakran el is pattannak emiatt, ezért folt keletkezik a szívás helyén, de nem árt vigyázni. Ha ugyanis túl erős a szívás, a nyaki artériát is megsértheti, ami turbulens véráramlást és vérrögképződést eredményezett.

-magyarázta az orvos, akinek erről szóló videóját már több, mint félmilliószor látták.

@dr.karanr

Hickey story #hickey#schoolwithdrkaran#learnontiktok#storytime @thesecrethoebag

♬ Home - Edith Whiskers
Elhunyt a 17 éves mexikói tini, miután a barátnője kiszívta a nyakát.https://www.life.hu/hirek/20181205-elhunyt-a-17-eves-mexikoi-tini-miutan-a-baratnoje-kiszivta-a-nyakat.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.