Meghökkentő, hogy hetente hányszor kellene szexelni az egészségért!

Forrás: Shutterstock -
betegség megelőzés szex egészség szexelni az egészségért
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel húsz éven át követtek figyelemmel 32 ezer férfit, hogy megvizsgálják, a szexuális szokások hogyan befolyásolják a férfiak egészségét. A megdöbbentő adatokat most hozták nyilvánosságra.

A Harvard Medical School kutatása során figyelemmel követték, hogy a kiválasztott 32 ezer 18 éven felüli férfi az elmúlt húsz évben hányszor szeretkezett, milyen életmódot folytatott, mit ettek és sportoltak. A kutatást kiegészítették rendszeres prosztatarák-szűréssel is, az eredményeket most publikálták.

Forrás: Shutterstock

Az adatok szerint az egészég megőrzése érdekében kiemelten fontos a rendszeres szex, az ejakuláció, ugyanis ennek köszönhetően el tudnak távozni a testből az előregedett, megbetegedésre hajlamos sejtek. A helyükbe pedig frissek, újak keletkeznek. A kutatás eredménye alapján kijelenthető, hogy akik hetente legalább ötször a csúcsra jutottak, azok körében 22%-kal csökkent a prosztatarák kialakulásának esélye.

A megvizsgált férfiak között azonban döbbenetesen alacsony volt a heti együttlétek száma. Az idősek érthető módon a libidó csökkenésével párhuzamosan egyre ritkábban bújnak ágyba. De a 18-29 évesek is csak heti két-három alkalommal gyűrik a lepedőt - írta a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.