Aggasztó tényeket osztott meg Rusvai Miklós az omikron variánssal kapcsolatban: ettől tart a virológus

fotó: Talán Csaba -
COVID-19 omikron Rusvai Miklós koronavírus variáns
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több szakértő, köztük Rusvai Miklós is aggódik, hogy milyen következményei lehetnek a karácsonyi időszaknak. Mióta hazánkban is megjelent az omikron variáns, egyre többen félnek a hatásától. 

A kutatások alapján olyan tüneteket produkál az omikron variáns, mintha egy egyszerű nátháról, megfázásról lenne szó. Rusvai Miklós éppen emiatt gondolja, hogy még jobban oda kell figyelnünk egymásra és saját magunkra is. Szerinte ez az ünnepi időszakban még gondokat fog szülni.

„Fontos természetesen az lenne, hogy aki enyhe tünetekkel beteg, az se menjen közösségbe, ne terjessze a vírust. De én attól tartok, hogy ebben a karácsonyi időszakban ez nem mindig valósítható meg, és én éppen ezért az omikron variáns nagyon gyors terjedésére számítok a következő három hétben. Növekszik a családi események száma, nagyon sok ember találkozik a szeretteivel, és sajnos a vírust is át fogja adni"– mondta Rusvai Miklós.

Rusvai Miklós virológus fotó: Talán Csaba

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.