Gyomorfekélye lett Janza Kata lányának a rosszul választott iskolától

Fotó: Ambrus Marcsi/Facebook/Peller Mariann interjúja Janza Katával -
betegség gyomorfekély iskola Janza Kata lánya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Janza Kata és Pintér Tibor gyönyörű lányánál súlyos betegség alakult ki az iskola miatt. A színésznőnek orvostól orvosig kellett hordania, hogy meg tudják gyógyítani Jankát.

A 23 éves Janka nagyon hasonlít az édesanyjára. Ma már tudja, hogy ő is színésznő szeretne lenni, de korábban az volt a terve, hogy jogi pályára lép és átveszi a nagymamája ügyvédi praxisát.

„A családban ezt jó ötletnek tartottuk, támogattuk ebben, és nem gondoltuk, hogy mindez micsoda összeomláshoz vezet majd" – nyilatkozta a Meglepetés Magazinnak Janza Kata.

Janka nem érezte jól magát a jogi karon, gyomorgörccsel és sírva járt vizsgázni. Mindez odáig vezetett, hogy végül gyomorfekély alakult ki nála.

„Reggelente erőtlenül, motiváció nélkül keltem, mert akkor már láttam, hogy én csak ide sodródtam, csak tettem, amit a környezetem elvárt tőlem. Óriási volt bennem a megfelelni vágyás. Pont, mint az óvodában, amikor anya azt mondta, délután menjek az árnyékba, nehogy leégjek a napon, én pedig képes voltam órákon át egy fa alatt álldogálni egyedül, ahelyett, hogy a többiekkel játszottam volna. Egy nap az egyik egyetemi előadáson, a hátsó padban el is eredtek a könnyeim. Akkor már gyomorfekély kínzott" – emlékezett vissza Janka.

A fiatal lány végül 3 év után otthagyta a jogi kart és színésznőnek tanul. Jelenleg másodéves a Pesti Magyar Színiakadémián.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.