Óvatosságra int a koronavírussal kapcsolatban a magyar doktornő: "Nem leszek népszerű"

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Dr. Mangó Gabriella omikron koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus ötödik hulláma lecsengőben van, a járványügyi korlátozásokat feloldották, ám ez nem jelenti azt, hogy nem betegedhetünk meg. Dr. Mangó Gabriella orvos azt tanácsolja, legyünk óvatosak. 

„Most is előfordult, hogy negatív gyorsteszt, negatív PCR-teszt mellett tipikus omikron tünetei voltak a betegemnek, majd a hozzátartozójának a tesztje is pozitív lett. Ekkor újra teszteltük a páciensemet és akkor már nála is pozitív eredményt mutatott a PCR-teszt. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez főként a háromszor oltottakra jellemző" - idézi a doktornőt a Ripost.

„Lazultak a szabályok, de akik 60 fölöttiek, szív- és érrendszeri problémákkal küzdenek, azoknak azt javaslom, hogy zárt térben továbbra is viseljenek maszkot, tartsák a távolságot, ügyeljenek a kézhigiéniára és a fertőtlenítésre" – tette hozzá.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Tudom, hogy ezzel a javaslatommal nem leszek népszerű, de elég áldozatot követelt már így is a Covid és eddig sem a népszerűségért osztottam meg a tanácsaimat, nem az anyagi érdek vezetett, hiszen, amit teszek, segítő szándékból, emberként és anyagi támogatás nélkül teszem" – nyilatkozta Dr. Mangó Gabriella.


Még több hírt a koronavírussal kapcsolatban ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.