Versenyfutás az idővel: 8 millió forinton múlik a kétéves Bíborka élete

Forrás: Shutterstock -
betegség halál gyűjtés pénz segítség genetikai betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szendrei házaspár boldogságát komoly betegség árnyékolja be: kétéves gyermekük olyan genetikai betegségben szenved, ami miatt talán a hároméves kort sem érheti meg.

Bíborka egy nagyon ritka genetikai rendellenességgel született, mely miatt fokozatosan épül le az izomzata és pusztulnak el az idegsejtjei. Az ezzel a kórral születő babák általában még harmadik születésnapjuk előtt meghalnak.

Forrás: Shutterstock

Hogy ez ne történjen meg, Bíborka szülei, Szendrei Bence és felesége, Eszter mindent megtesznek, hogy megoldást és gyógyulást találjanak kislányuknak. Orvosokkal, kutatókkal konzultálnak, és találtak is egy osztrák kutatócsoportot, akik meg is kezdenék a gyermek kezelését, ám ez rengeteg pénzbe kerül a családnak, amit egyedül nem tudnak előteremteni. 8 millió forint még hiányzik, ehhez kérnek segítséget - írja a Blikk.

"Hihetetlen, hogy egy ország mozdult meg a lányunkért, és hogy a Bíborka Lelle Gyógyulásáért Alapítványt is sikerült bejegyeztetnünk, ez fantasztikus érzés!" - nyilatkozta az édesapa.

Az alábbi számlaszámra várja a család a segítséget:

Szendrei Bence Dániel

CIB Bank 10702064-65692116-53200008

IBAN HU53 1070 2064 6569 2116 5320 0008

BIC/SWIFT kód: CIBHHUHB

Közlemény: Adomány Bíborkának

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.