Nagy Alexa ADHD-val diagnosztizálta magát

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
figyelemzavar Nagy Alexa öndiagnózis felismerés ADHD
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mióta Nagy Alexa rájött, hogy figyelemzavaros, hatalmas kő esett le a szívéről.

A színésznő a Reggeliben beszélt arról, hogy az interneten látott rövid videókat látva rájött arra, hogy valószínűleg figyelemzavaros, vagyis ADHD-s. Elmondása szerint ez nála abban nyilvánul meg, hogy képtelen irányítani a koncentrációját, és sokszor még egyszerűbb cselekvések elvégzésére sem tudja rávenni magát.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Neki például a teregetéssel van problémája, amit van, hogy napokig is képes halogatni, egészen addig, amíg egyszer csak nagyon sok energiája lesz, és nemcsak a teregetést csinálja meg, hanem az egész lakást kitakarítja, és még a kertet is rendbe teszi.

"Nálam ezt nem diagnosztizálták soha. Ez egy olyan dolog, amivel az én gyerekkoromban nem foglalkoztak. Teljesen megváltoztatja az életemet, hogy ennek a tudatában vagyok" - mondta a reggeli műsorban, hozzátéve, hogy szakemberhez még nem jutott el, egyelőre várja, hogy sorra kerüljön az orvosnál.

"Visszaigazolja, hogy amilyen vagyok, hogy tényleg sokszor sokat beszélek, nagyobb a lendületem, szeleburdinak vagy figyelmetlennek tűnök, annak van magyarázata."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.