Országos Mentőszolgálat jegykezelő életmentés kalauz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 45 éves szívbeteg férfi a kalauznak jelezte, hogy fáj a mellkasa. A jegykezelő azonnal értesítette a mentőket és a mozdonyvezetőt, a követező állomáson meg is állt a szerelvény. Amikor a mentősök kórházba vitték volna, a beteg keringése összeomlott, de a sikerült újraéleszteni. Az esetről az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán számolt be.

"Mátészalka felé utazott a vonaton az a 45 év körüli, ismert szívbeteg férfi, aki kezdődő mellkasi fájdalomra panaszkodott a kalauznak. A jegykezelő rögtön értesítette a mentőket és a mozdonyvezetőt, aki a következő állomáson meg is állította a szerelvényt. Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és megvizsgálták a férfit, majd mikor kórházba szerették volna szállítani, a beteg vérkeringése hirtelen összeomlott. Az életmentők azonnal emelt szintű újraélesztésbe kezdtek, amíg a gyors és szakszerű segítségnyújtás végül sikerre vezetett és a férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba, ami alatt már az eszméletét is visszanyerte a mentőben. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!" - írták.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.