Menstruációs bugyik

Forrás: notino.hu -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nőnek élete során 350-500 alkalommal jön meg a menstruációja, aminek időtartama 3-7 nap. Ennek függvényében egy átlagos nő életének 10-15 százalékában vérzik, ami nagyjából 7-10 évre tehető, és ez idő alatt körülbelül 10 000 egészségügyi betétet vagy tampont használ. Egészen a közelmúltig csak ilyen alternatíva volt a piacon, de az utóbbi években egyre több új, többször is használható termék jelent meg a kevesebb hulladék trendnek megfelelően. Az egyik érdekes termék, ami mostanában debütált, az Ázsiából érkezett és egyre nagyobb népszerűségnek örvendő menstruációs bugyi opciója. Vajon, milyen termékek érhetők el még a mensi-napok megkönnyítésére? Nézzük!

Mi az a menstruációs kehely?

A menstruációs kehely egy innovatív megoldás, amely teljes védelmet és kényelmet biztosít a nőknek a menstruáció során. A kehely egy újra és újra felhasználható termék, amely nemcsak a higiéniai termékek vásárlásával járó havi költségeket csökkenti jelentősen, hanem a keletkező hulladék mennyiségének mérséklésével segíti a környezettudatos attitűd realizálását is. A műanyagtól, latextől, vegyszerektől, irritáló anyagoktól mentes eszköz ideális alternatívája a tamponoknak és az eldobható betéteknek. Rugalmas, ergonomikus, teljesen észrevehetetlen, kényelmes, és akár 12 órán át folyamatos védelmet nyújt anélkül, hogy cserélnéd. A legjobb minőségű orvosi szilikonból készül, amely nem zavarja a hüvely természetes környezetét. Te próbáltad már?

Forrás: notino.hu

Mi az a menstruációs bugyi?

Nos, bár a „menstruációs bugyi” kifejezés hallatán valószínűleg a legtöbbünk egy nagy és kényelmetlen alsóneműre asszociál, ki kell ábrándítsunk, ahogy magunkat is, mert a mensibugyi a hagyományos bugyihoz hasonlít – azzal a különbséggel, hogy speciális nedvszívó betéttel rendelkezik. Több rétegből áll, amelyek felszívják a menstruációs vért, és megakadályozzák a szivárgást. Készülhetnek természetes anyagokból (pamut vagy merinó gyapjú) vagy szintetikus anyagokból (modális, mikroszálas, nylon), valamint vegyes változatban (pamut-elasztán keverékkel). Fontos, hogy gyengédek és légáteresztőek legyenek a bőr számára. A menstruációs alsók különböző színekben és modellekben kaphatók. Vásárlás előtt figyelembe kell venni a méretet, ami általában megegyezik a normál fehérneművel, - de kisebb eltérések lehetnek nyilván a gyártótól függően -, a nedvszívó rétegek számát, ugyanis erősebb menstruációnál kaphatók kiegészítő réteggel ellátott modellek is.

Menstruációs bugyi – előnyei és hátrányai

A menstruációs fehérnemű egyik legnagyobb előnye a környezetbiztonság. Tekintettel arra, hogy általában természetes, újrahasznosított és újrafelhasználható termék, nem járul hozzá annyi hulladék keletkezéséhez, mint a tamponok és egészségügyi betétek. Használata egyszerű – a menstruációs bugyit elég felvenni, nem kell a helyére igazgatni, mint a betétet, ami gyakran össze is ragadhat. Használat közben komfortérzetet és szárazságot ad, így egy másik óriási előny a használat kényelme. A menstruációs bugyi további előnyei a nagy nedvszívó képesség (kb. 4-szer több vért szívnak fel, mint a tamponok), a hatékonyság (általában napi 2 db is elegendő) és a tartósság (a megfelelő használat és gondozás biztosítja a megfelelő nedvszívó képességet, így az évekig tartó használat lehetőségét). Anyagának köszönhetően biztonságos és diszkrét a használata. A különböző típusok (forma, szín, nedvszívó képesség) lehetővé teszik, hogy a hölgyek egyéni igényeihez igazodjanak. A menstruációs bugyi legnagyobb hátránya a költsége. A Notino.hu egyéb intim higiénia termékek esetében is szíves-örömest áll a rendelkezésedre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.