Dr. Novák Hunor fontos dologra figyelmeztette a szoptató kismamákat

Forrás: Dr. Novák Hunor -
édesanya szoptatás Dr. Novák Hunor figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Novák Hunor amellett, hogy figyelmeztette a kismamákat, megoldást is kínált a problémára.

Az ismert gyermekorvos, Dr. Novák Hunor mellbevágó bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán. A doki a szoptató kismamáknak címezte a posztját, és fontos dologra figyelmeztette őket.

„Legtöbbször téves információt kapnak az édesanyák szoptatás-gyógyszerszedés témájában. Kire hallgassanak? Hát ez ügyben azt kell mondjam, ne a betegtájékoztatóra, ami legtöbbször elavult információkat tartalmaz!" – olvasható a gyermekgyógyász figyelmeztetése, aki a posztban hatékony és naprakész megoldást is kínált.

Dr. Novák Hunor az angol és spanyol nyelven kommunikáló, e-lactancia nevű portált ajánlotta, amely nyelvtudás nélkül is megadja a választ arra, hogy a kiszemelt gyógyszer hatóanyaga alapján használhatja-e szoptató kismama, vagy sem -szúrta ki a posztot a Bors.

Forrás: Dr. Novák Hunor

Ahhoz, hogy megkapjuk a választ, be kell gépelni az oldalon található keresőmezőbe a gyógyszer hatóanyagát, amely a készítmény csomagolásán szerepel, és az oldal négy szín egyikével azonnali választ ad.

A zöld szín nagyon alacsony kockázatot jelent, az ilyen minősítést kapott gyógyszert nyugodtan szedheti a kismama. A sárga viszonylag biztonságos, enyhe kockázatot jelent, a narancssárga vagy piros jelzés pedig arra figyelmeztet, hogy az adott gyógyszer nem javasolt a szoptatós kismamáknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.