egészségmegőrzés tavaszi fáradtság magazin nanotechnológia vitaminraktár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberi szervezet vitaminraktárai időnként kiürülnek, ami a tavaszi fáradtsághoz hasonló tüneteket okozhat. Azonban a fejlett technológiának köszönhetően ma már hatékony feltölthetjük ezeket a raktárakat. A nanotechnológia fejlődése ugyanis lehetővé tette, hogy a természetes összetevőket tartósabb, nagyobb mértékben felszívódó formában vigyük be, például a liposzómás technológia segítségével, amely már az élelmiszer- és gyógyszeriparban is elterjedt.

Az egészséges étrend és életmód elengedhetetlen ahhoz, hogy vitaminraktáraink feltöltődjenek. Télen kevesebb napfényt kapunk, és a zöldség- és gyümölcsfelhozatal is korlátozottabb lehet, ami miatt február végére könnyen fáradékonyabbak és rosszkedvűbbek lehetünk. A dietetikusok szerint a tél végére az anyagcserénk is lelassulhat, mivel kevesebb energia- és vitamindús ételt fogyasztunk. Ezért fontos egész évben kiegyensúlyozottan táplálkoznunk, és szükség esetén étrend-kiegészítőket is alkalmaznunk az egészségünk megőrzése érdekében.

Fontos egész évben kiegyensúlyozottan táplálkoznunk, és szükség esetén étrend-kiegészítőket is alkalmaznunk Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 YAKOBCHUK VIACHESLAV/Shutterstock. No use without permission./Yakobchuk Viacheslav

Nanotechnológia – világújdonság

Nemcsak hazánkban, hanem világszerte nagy újdonságnak számít a nanotechnológia, ami már a mindennapi életünkben is megjelenik. Először a rák elleni küzdelemben és a vakcinák fejlesztésében mutatkoztak meg az új módszerek előnyei, de jelenleg sok olyan projekt zajlik, amelyek az élelmiszeriparban is alkalmazni kívánják a nanotechnológia nyújtotta lehetőségeket.

Miért jobb, ami liposzómás?

A liposzómás táplálék-kiegészítők számos előnnyel bírnak a hagyományos eljárással készült társaikhoz képest. Az ilyen molekulák képesek közvetlenül és hatékonyabban hasznosulni a szervezetben, mivel elkerülik az emésztőrendszert. Ez azt jelenti, hogy az így bevitt készítmények sokkal hatékonyabban szívódnak fel, mint a hagyományos vitaminok, amelyek csak 15-20% hasznosulást biztosítanak.

A liposzómáké a jövő

Ma már Magyarországon is több vezető gyártó számos készítményt kínál, amelyek a legújabb eljárásokkal készülnek. A liposzómás vitaminok kemény kapszulában is elérhetőek, így azok is használhatják, akik vegán étrendet követnek, mivel nincsenek állati eredetű segédanyagaik. A kutatók az egészségmegőrzés érdekében dolgoznak az aktív növényi hatóanyagok és a nano mérettartományba eső liposzómás összetevők kombinációján.

Állati újdonságok – állati vitaminok

Az étrend-kiegészítő gyártók az állatgyógyászatban is új piacot találtak, és egyre több háziállat számára állítanak elő jól hasznosuló liposzómás nanotechnológiával készült étrend-kiegészítőket. Ezek a termékek Magyarországon is széles körben elérhetőek azok számára, akik gondoskodnak a társállatok egészségéről, valamint az állatok és a környezet védelmét is fontosnak tartják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.