Az egér használata árulkodhat a munkahelyi stressz szintjéről

Forrás: Shutterstock -
stressz számítógép munkahelyi stressz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Svájci kutatók szerint a munkahelyi stressz-szintet jobban tükrözheti a billentyűzet- és egérhasználat, mint a pulzusszám.

A tudósok a tesztfolyamatok során 90 résztvevőt figyeltek meg, akik valósághű irodai feladatokat végeztek, mint például időpontok tervezése vagy adatok rögzítése és elemzése. A résztvevők egér- és billentyűzethasználatát, valamint a szívverésüket is rögzítették, és rendszeresen megkérdezték őket a stresszérzetükről – írja a Science Alert.

Forrás: Shutterstock

Azt is megállapították, hogy a stresszes egyének több hibát követnek el gépelés közben és szaggatottabban írnak, sok rövid szünettel. A kutatók szerint sürgős szükség van megbízható módszerekre a munkahelyi stressz észlelésére, mivel Svájcban minden harmadik alkalmazott szenved a belső feszültség által kiváltott tünetegyüttestől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.